Plantele au proprietăţi antibiotice

http://www.realitatea.net/plantele-au-proprietati-antibiotice_817074.html

Tratamentul cu antibiotice este agresiv pentru stomac, distrugând flora bacterienă benefică în intestin. Antibioticele distrug agenţii patogeni, dar şi bacteriile bune, cele care echilibrează flora intestinală. Ca să eviţi aceste probleme apelează la plantele care au o mare putere antibiotică şi nu va trebuie să-ţi faci griji de efectele adverse, potrivit eva.ro.

Frunzele de măslin sunt un adevărat antibiotic natural, care inhibă creşterea bacteriilor, fungilor şi a paraziţilor. În plus, frunzele de măslin cresc rezistenţa organismului prin stimularea celulelor imunitare. Se poate consuma fie sub formă de ceai, prin infuzie sau sub formă de capsule, ambele variante găsindu-se în magazinele cu produse naturiste.

Cuişoarele sunt utilizate în special pentru conţinutul în ulei esenţial care are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi imunostimulente, calmând astfel durerile provocate de amigdalite. Poţi să mesteci câte un cuişor de 4-6 ori pe zi sau să prepari o infuzie în care să pui cinci cuişoare, o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o linguriţă de flori de soc. Se consumă 2-3 căni pe zi.

Mugurii de plop sunt numiţi şi propolis vegetal, deoarece s-a dovedit că există 5 substanţe identice care sunt prezente atât în propolis, cât şi în mugurii de plop, dintre care 3 au proprietăţi antibiotice şi antifungice. Sunt utili mai ales în cazul faringitelor, laringitelor sau bronşitelor şi se administrează sub formă de infuzie, tinctură sau capsule, potrivit medicului Carmen Nonn.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s