Ce înseamnă Office 365 pentru acasă și ce trebuie să afli despre el

http://www.capital.ro/ce-inseamna-office-365-pentru-acasa-si-ce-trebuie-sa-afli-despre.html

 

Ce înseamnă Office 365 pentru acasă și ce trebuie să afli despre el

marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii

Office 365 Home, sau Office 365 pentru acasă reprezintă un pachet de servicii şi software pentru 5 PC-uri/Mac-uri, 5 telefoane şi tablete, care se achiziţionează sub forma unui abonament, cu plata lunară (sau anuală), în funcţie de preferinţele fiecăruia.

 

Cea mai simplă analogie care se poate face este cea legată de abonamentele pentru serviciile de telefonie, televiziune şi internet. Aşa cum la Vodafone, Orange sau RDS se plăteşte un abonament lunar şi în schimb se beneficiază de minute de convorbire, trafic de date şi acces la canalele TV, tot aşa Office 365 pentru acasă oferă accesul la servicii (Skype + spaţiu de stocare de 1TB în OneDrive) şi licenţe software.

Mai simplu spus, pentru o taxă lunară (cam 42 de lei), cine ia un abonament Office 365 pentru acasă va avea acces la licenţele unor produse Microsoft Office (Word, Excel, Outlook, PowerPoint), minute gratuite în Skype şi 1TB spaţiu de stocare în cloud-ul OneDrive.

Ce primeşti în schimbul sumei plătite pentru abonament?

1. Kit-urile de instalare şi licenţele asociate produselor Microsoft Office – Word, Excel, PowerPoint şi Outlook – pentru instalarea şi folosirea pe 5 PC-uri sau Mac-uri, 5 tablete şi 5 telefoane.

În termeni colocviali asta se traduce prin faptul că un abonament Office 365 pentru acasă îţi dă 5 licenţe şi kit-urile de instalare pentru Word, Excel, PowerPoint şi Outlook pentru Windows şi Mac OS. Practic poţi să faci orice combinaţie de 5 instalări pe Windows şi Mac OS

2. Posibilitatea de a partaja cu cine doreşti licenţa Office 365 pentru acasă.

Cele 5 licenţe pe care le primeşti în abonamentul Office 365 pentru acasă pot să fie folosite după cum doreşte fiecare, cel mai simplu şi uşor de activat fiind în cadrul grupului Familie (disponibil via opţiunile asociate opţiunilor Windows Live ID).

O licenţă Office 365 pentru acasă este asociată unui cont Microsoft Live ID.

Din portalul de management pentru contul Office 365 pentru acasă există opţiunea (extrem de simplă) de adăugare a unui alt utilizator care să beneficieze de licenţe/acces la serviciile de stocare asociate abonamentului activ. Până la urmă de aia se numeşte abonament Office 365 pentru acasă, pentru că poate să fie consumat de toţi membrii familiei. Dar serviciul nu te restricţionează doar la membrii familiei: poţi invita pe oricine alt cineva să facă parte din grupul tău. Tu, ca deţinător al abonamentului eşti cel care decide cui îi dai accesul şi pe ce perioadă la licenţele software şi la spaţiu de stocare din cloud. La fel de uşor precum ai oferit accesul cuiva, poţi să îl şi anulezi, direct din portalul Office 365 pentru acasă.

3. Activarea opţiunilor de editare Office în aplicaţiile Microsoft Office pentru smartphone/tabletă.

Aţi văzut probabil că pentru telefoanele şi tabletele Android, iOS sau Windows 10 Mobile se pot descărca programele Word, Excel, PowerPoint fără nicio restricţie din Apple Store, Google Play sau Windows Store, însă pentru a putea fi folosite la crearea/editarea de documente de pe mobil/tabletă, e nevoie de o licenţă – se cere autentificarea cu un cont Live ID.

Ei bine, licenţa asta poate să fie licenţa de Office 365 pentru acasă. Se face autentificarea cu acelaşi cont Live ID pentru care s-a făcut instalarea/activarea licenţelor din portalul Office 365 pentru acasă şi funcţiile complete ale produselor din pachetul Office Mobile sunt active. Fără niciun fel de altă setare şi în plus. Iar prin integrarea facilităţilor de salvare direct în cloud-ul OneDrive, toate fişierele importante pot să fie salvate într-un singur loc, de unde să fie regăsite şi folosite de toţi membrii familiei – şi nu mă refer neapărat la documentele Office ci la orice alte fişiere, în mod special pozele.

Acelaşi lucru e valabil şi pe PC, pentru pachetele WordExcelPowerPoint UWP din Windows Store. Ca fapt divers, în anumite situaţii e mai simplu să foloseşti licenţa de Office 365 pentru acasă ca să activezi aceste aplicaţii decât să mai instalezi variantele clasice, de desktop. Chiar în cazul copiilor, sau folosirii pe tablete Windows 10, e mai indicat să se meargă cu variantele UWP.

4. Stocarea de 1TB în cloud-ul OneDrive

În mod standard un cont Live ID făcut recent aduce 7,5 GB spaţiu de stocare gratuit. E puţin dacă stai să compari cu ceea ce dă Google în Photos, unde primeşti stocare nelimitată dar accepţi ca pozele tale să fie analizate de Google şi partenerii săi.

Abonamentul Office 365 pentru acasă oferă un spaţiu de stocare suplimentar de 1TB pe OneDrive, asociat contului Live ID, şi fiecare membru care este adăugat ca beneficiar al serviciului Office 365 pentru acasă primeşte la rândul său încă un 1TB pentru stocare.

E suficient spaţiu să poţi stoca o grămadă de poze şi să nu stai stresat că vreun virus sau stricarea harddiscului poate să ţi le compromită.

5. 60 de minute în Skype pentru apeluri în toată lumea de pe desktop sau smartphone/tabletă

În contextul în care aproape orice abonament de telefonie îţi dă cel puţin 200 de minute de apeluri internaţionale, parcă oferta de 60 e minute Skype, gratuite, lunar, nu e foarte apetisantă. Era când Microsoft a lansat conceptul Office 365, între timp lucrurile au evoluat. Cel puţin în România, apelurile de voce via reţelele de telefonie au preţuri bune pentru UE sau SUA.

Dar dacă ai nevoie să suni şi în alte zone, atunci aceste 60 de minute primite în fiecare lună, de fiecare membru din grupul Office 365 pentru acasă încep să însemne ceva, poate chiar mai mult decât cei 42 de lei plătiţi lunar pe abonament.

Cui i se adresează Office 365 pentru acasă?

Publicul vizat de serviciul Office 365 pentru acasă este evident: familiile. Mai ales cele în care există cel puţin un copil şcolar care mai devreme sau mai târziu va începe să folosească intens instrumentele Office (bineînţeles că nu e obligatoriu să fie cele de la Microsoft) pe propriile dispozitive (PC, laptop, Mac). De asta există şi facilităţile de instalare pe mai multe aparate/PC-uri.

Autor: Ionut Balan, www.mobzine.ro

Advertisements
This entry was posted in tools and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s